AIMPOINT VILTRECEPT
SKAPADE AV KOCK PETER J. SKOGSTRÖM
Att äta viltkött är både näringsrikt och miljövänligt. Det är kött från djur i vår naturliga närmiljö som har betat fritt och ätit björkskott, barrträd, gräs, blad och örter som är rika på mineraler. Här presenterar vi smakliga viltrecept framtagna av mästerkocken Peter Skogström.
INGREDIENSER
4 PORTIONER
500 g | Viltfärs |
100 g | Späck |
50 g | Schallotenlök, hackad & fräst |
5 st | Ansjovis |
3 dl | Grädde |
1 tsk | Anis, kanel, enbär & rosépeppar |
1 st | Lagerblad |
Fjälster, gärna lamm |
CITRONKÅLET
250 g | Spetskål, strimlad |
1 st | Gul lök |
1 st | Citron, rivet skal och juice |
1/2 dl | Socker |
50 g | Smör |
1 dl | Vitt vin |
200 g | Bacon i bit |
Salt och peppar | |
Bladpersilja |
BEREDNING
KORVEN
-
Gör en grov färs med späck, köttet, ansjovis, kryddor och bitar av fläsk.
-
Ånga sedan korven i ca. 2 min och kyl sedan.
-
Grilla eller stek innan servering.
KÅLEN
-
Strimla kålen fint och hacka löken fint.
-
Riv skalet från citronen och pressa juicen.
-
Fräs kålen i en kastrull med smöret tillsammans med citronskalet och löken.
-
Slå på citronjuicen, socker och vinet, sjud under lock tills kålen är mjuk.
-
Smaka av med salt och svartpeppar.
-
Tärna ner baconet i små tärningar och stek krispiga.
-
Plocka och strimla ner persiljan som vänds med baconet precis innan servering.
SERVERA MED
Potatismos eller i ett bröd med allt.
