AIMPOINT

VILTRECEPT

VILDSVINSKEBAB

Aimpoint Wild Boar Kebab Recipe

AIMPOINT VILTRECEPT

SKAPADE AV KOCK PETER J. SKOGSTRÖM

Att äta vilt kött är både näringsrikt och miljövänligt. Det är kött från djur i vår naturliga närmiljö som har betat fritt och ätit björkskott, barrträd, gräs, blad och örter som är rika på mineraler. Här presenterar vi smakliga viltrecept framtagna av mästerkocken Peter Skogström.

INGREDIENSER

4 PORTIONER
1 kg Vildsvinskarré eller skinka
4 msk Shawarma Kryddor
  Lite Smör eller Olja
PICKLES
100 g Rödlök, Skivad
100 g Rotselleri, Strimlad
100 g Morot, Strimlad
3 dl Vatten
2 dl Socker
2 dl Äppelcidervinäger
2 tsk Korianderfrö
2 tsk Fänkålsfrö
1 bit Ingefära
1 st Röd Chili
CHILIMAJONNÄS
2 dl Matlagningsolja
1 st Äggula
2 tsk Dijonsenap
1-2 tsk Röd Chilisås, Stark
1 msk Vitvinsvinäger
1 tsk Fisksås

BEREDNING

KEBAB
  1. Putsa köttet och skär i skivor, klappa in kryddmixen i köttet.

  2. Trä upp på spett och grilla runt om på medelvärme.

  3. Lägg flanken direkt på glöden tills den fått fin färg.

  4. Grilla sedan indirekt tills de är ca 60-65 grader inner temp.

PICKLES
  1. Lägg allt i en kastrull och låt koka upp.

  2. Ta av från värme och slå upp i en “syltburk”.

  3. Låt stå i minst 3 dagar innan användning för att få ut mer smak.

CHILIMAJONNÄS
  1. Mixa / vispa ihop äggula, senap, vinäger.

  2. Tillsätt sedan oljan i en fin stråle tills den är fast och fin.

  3. Smaka av efter behag med chilin.

Aimpoint Wild Boar Kebab Recipe