AIMPOINT VILTRECEPT
SKAPADE AV KOCK PETER J. SKOGSTRÖM
Att äta viltkött är både näringsrikt och miljövänligt. Det är kött från djur i vår naturliga närmiljö som har betat fritt och ätit björkskott, barrträd, gräs, blad och örter som är rika på mineraler. Här presenterar vi smakliga viltrecept framtagna av mästerkocken Peter Skogström.
INGREDIENSER
4 PORTIONER
600 g | Vildsvinskarré |
1 msk | Curry |
1 msk | Spiskummin |
2 msk | Chiliflakes |
1 msk | Grönpeppar |
1 msk | Senapspulver |
1 msk | Paprikapulver, rökt |
BBQ SÅS
1 st | Rödlök |
1 st | Morot |
1/2 st | Fänkål |
1 st | Solovitlök |
1/2 st | Röd chili |
1 msk | Korianderfrö |
1 msk | Paprikapulver, rökt |
1 dl | Japansk soya |
2 msk | Rödvinsvinäger |
1 dl | Rörsocker |
3 dl | Krossade tomater |
1 st | Färsk vitkål/spetskål huvud |
Worchestershiresås, olivolja, salt och peppar | |
Smör |
BEREDNING
KÖTTET
-
Mortla kryddorna till en grov kryddmix.
-
Klappa in kryddmixen i köttet, grilla!
-
När vi fått en kärntemperatur på +65-70 grader tar vi bort den och låter den vila helt öppet i ca 15 minuter innan den kan skäras upp.
SÅSEN
-
Skala och hacka ner lök, morot och fänkål i ca 0,5-1 cm tärningar och fräs i olivolja.
-
Strimla ner vitlöken och chilin och lägg ner bland grönsakerna.
-
Lägg nu i resterande ingredienser i kastrullen och koka i 10-15 min.
-
Smaka av och mixa ev. lite med en stav mixer.
-
Skär upp köttet och servera med BBQ-såsen och grillad spetskål.
- Njut!
