AIMPOINT

VILTRECEPT

SPICY RUB VILDSVINSKARRÉ

MED BBQ-SÅS

Aimpoint Wild Boar Collar Recipe

AIMPOINT VILTRECEPT

SKAPADE AV KOCK PETER J. SKOGSTRÖM

Att äta viltkött är både näringsrikt och miljövänligt. Det är kött från djur i vår naturliga närmiljö som har betat fritt och ätit björkskott, barrträd, gräs, blad och örter som är rika på mineraler. Här presenterar vi smakliga viltrecept framtagna av mästerkocken Peter Skogström.

INGREDIENSER

4 PORTIONER
600 g Vildsvinskarré
1 msk Curry
1 msk Spiskummin
2 msk Chiliflakes
1 msk Grönpeppar
1 msk Senapspulver
1 msk Paprikapulver, rökt
BBQ SÅS
1 st Rödlök
1 st Morot
1/2 st Fänkål
1 st Solovitlök
1/2 st Röd chili
1 msk Korianderfrö
1 msk Paprikapulver, rökt
1 dl Japansk soya
2 msk Rödvinsvinäger
1 dl Rörsocker
3 dl Krossade tomater
1 st Färsk vitkål/spetskål huvud
  Worchestershiresås, olivolja, salt och peppar
  Smör

BEREDNING

KÖTTET
  1. Mortla kryddorna till en grov kryddmix.

  2. Klappa in kryddmixen i köttet, grilla!

  3. När vi fått en kärntemperatur på +65-70 grader tar vi bort den och låter den vila helt öppet i ca 15 minuter innan den kan skäras upp.

SÅSEN
  1. Skala och hacka ner lök, morot och fänkål i ca 0,5-1 cm tärningar och fräs i olivolja.

  2. Strimla ner vitlöken och chilin och lägg ner bland grönsakerna.

  3. Lägg nu i resterande ingredienser i kastrullen och koka i 10-15 min.

  4. Smaka av och mixa ev. lite med en stav mixer.

  5. Skär upp köttet och servera med BBQ-såsen och grillad spetskål.

  6. Njut!
Aimpoint Wild Boar Collar Recipe