AIMPOINT VILTRECEPT
SKAPADE AV KOCK PETER J. SKOGSTRÖM
Att äta viltkött är både näringsrikt och miljövänligt. Det är kött från djur i vår naturliga närmiljö som har betat fritt och ätit björkskott, barrträd, gräs, blad och örter som är rika på mineraler. Här presenterar vi smakliga viltrecept framtagna av mästerkocken Peter Skogström.
INGREDIENSER
4 PORTIONER
700 g | Vildsvinskarré eller bog |
2 dl | Vitt eller rött vin |
2 dl | Soya, japansk |
4 st | Timjankvistar |
1 st | Solovitlök |
½ st | Röd chili |
2 msk | Hackad färsk ingefära |
2 msk | Rökt paprika |
1 dl | Aprikoser, strimlad |
2 st | Schalottenlök, strimlad |
Tortilla bröd, små | |
Babygemsal | |
Srirachamajjo | |
Avokado, Blekselleri, Rödlök | |
Persilja, syrad grädde |
BEREDNING
-
Bryn köttet i smör tillsammans med salt och peppar, lök, chili, aprikoser, vin, kryddor och tillsätt vin och soja.
-
Sätt in i ugnen på 85-90 grader under lock över natten ca 10 tim.
-
Ta upp köttet, plocka upp det och dra sönder i trådar.
-
Reducera ev. ner buljongen och smaka av med lite vinäger, smör och övriga kryddor.
-
Strimla och hacka ner grönsakerna i lämpliga bitar.
-
Arrangera sedan allt på tortillabrödet tillsammans med syrad grädde, avokado, koriander, rödlök, blekselleri och srirachamajjo.
