AIMPOINT

VILTRECEPT

VILDA KÖTTBULLAR

MED KRÄMIG SENAPSKÅL

Aimpoint Wild Meat Balls Recipe

AIMPOINT VILTRECEPT

SKAPADE AV KOCK PETER J. SKOGSTRÖM

Att äta viltkött är både näringsrikt och miljövänligt. Det är kött från djur i vår naturliga närmiljö som har betat fritt och ätit björkskott, barrträd, gräs, blad och örter som är rika på mineraler. Här presenterar vi smakliga viltrecept framtagna av mästerkocken Peter Skogström.

INGREDIENSER

4 PORTIONER
500 g Färs från Vilt: Dovhjort, Rådjur, Älg
100 g Bacon, 1 Paket
1 st Gul Lök
2 st Ägg
2 dl Grädde
1 tsk Kanel
1 tsk Kryddpeppar
50 g Smör till Stekning
  Salt och Peppar
6 dl Grönkål, Förvälld
2 st Gul Lök, Hackad
3 dl Grädde
3 msk Senapsfrö, Blancherade
2 msk Dijonsenap
1,5 dl Bladpersilja, Plockad
  Olivolja, Smör

BEREDNING

KÖTTBULLAR
  1. Skär ner baconet i små bitar, finhacka löken.

  2. Stek sedan i en stekpanna lätt, smaka av med kryddpeppar, kanel, peppar och salt.

  3. Låt sedan svalna i en bunke.

  4. Arbeta samman färsen med lök/bacon, ägg och grädde, smaka av med salt och peppar.

  5. Forma sedan små fina bollar.

  6. Stek bollarna runt om i smör och olja gyllenbrunt.

TIPS

Variera smaksättning på färsen t.ex. örter, riven ost eller lite hetare med chili och kryddor. Funkar även fint att göra som spett eller biffar.

SENAPSKÅL
  1. Plocka ner kålen grovt och blanchera i saltat vatten i 1 min, häll av och krama ur vattnet.

  2. Fräs i en kastrull med löken tillsätt senapsfröna slå på grädden och koka in tills hälften av grädden återstår.

  3. Vänd till sist i dijonsenapen och smaka av med salt och peppar.

  4. Vänd i persiljan och servera.

GARNERING

Avsluta med att smaka såsen och servera med köttbullar och t.ex. potatispuré.

Aimpoint Wild Meat Balls Recipe