AIMPOINT

VILTRECEPT

VILD CHILIGRYTA MED BRÖD

OCH SYRAD GRÄDDE

Aimpoint Cooking Wild Chili Stew Recipe

AIMPOINT VILTRECEPT

SKAPADE AV KOCK PETER J. SKOGSTRÖM

Att äta viltkött är både näringsrikt och miljövänligt. Det är kött från djur i vår naturliga närmiljö som har betat fritt och ätit björkskott, barrträd, gräs, blad och örter som är rika på mineraler. Här presenterar vi smakliga viltrecept framtagna av mästerkocken Peter Skogström.

INGREDIENSER

CA 6 PORTIONER
600 g Blandad viltfärs av dovhjort
2 st Gula lökar, strimlade
1 st Vitlöksklyfta, hackad
4 dl Tärnad potatis
2 dl Tärnade morötter
1 st Burk tomater, hela
1 st Citron
2 dl Rödvin
7,5 dl Hönsbuljong
1 msk Worcestershiresås
1 msk Timjan
1 msk Chili
1 st Burk Vita bönor
1 st Smör att steka i
  Salt och peppar

BEREDNING

  1. Fixa till alla grönsakerna först.

  2. Bryn köttfärsen i smör.

  3. Tillsätt löken, potatisen och morötterna.

  4. Lägg i kryddorna, tomaterna, rödvin, buljong & Worcestershiresås.

  5. Koka i 15 min och krydda sedan med salt & peppar.

  6. Koka vidare tills den är såsig.

SERVERA MED

Surdegsbröd och syrad grädde (Gräddfil).

Aimpoint Cooking Wild Chili Stew Recipe