AIMPOINT VILTRECEPT
SKAPADE AV KOCK PETER J. SKOGSTRÖM
Att äta viltkött är både näringsrikt och miljövänligt. Det är kött från djur i vår naturliga närmiljö som har betat fritt och ätit björkskott, barrträd, gräs, blad och örter som är rika på mineraler. Här presenterar vi smakliga viltrecept framtagna av mästerkocken Peter Skogström.
INGREDIENSER
CA 6 PORTIONER
600 g | Blandad viltfärs av dovhjort |
2 st | Gula lökar, strimlade |
1 st | Vitlöksklyfta, hackad |
4 dl | Tärnad potatis |
2 dl | Tärnade morötter |
1 st | Burk tomater, hela |
1 st | Citron |
2 dl | Rödvin |
7,5 dl | Hönsbuljong |
1 msk | Worcestershiresås |
1 msk | Timjan |
1 msk | Chili |
1 st | Burk Vita bönor |
1 st | Smör att steka i |
Salt och peppar |
BEREDNING
-
Fixa till alla grönsakerna först.
-
Bryn köttfärsen i smör.
-
Tillsätt löken, potatisen och morötterna.
-
Lägg i kryddorna, tomaterna, rödvin, buljong & Worcestershiresås.
-
Koka i 15 min och krydda sedan med salt & peppar.
-
Koka vidare tills den är såsig.
SERVERA MED
Surdegsbröd och syrad grädde (Gräddfil).
