AIMPOINT

VILTRECEPT

REVBENSSPJÄLL AV VILDSVIN

MED RÖDBETA,SYLTAD APELSIN OCH TIMJANSYOGHURT

Aimpoint Wild Boar Ribs Recipe

AIMPOINT VILTRECEPT

SKAPADE AV KOCK PETER J. SKOGSTRÖM

Att äta viltkött är både näringsrikt och miljövänligt. Det är kött från djur i vår naturliga närmiljö som har betat fritt och ätit björkskott, barrträd, gräs, blad och örter som är rika på mineraler. Här presenterar vi smakliga viltrecept framtagna av mästerkocken Peter Skogström.

INGREDIENSER

4 PORTIONER
1 st Sida av Revben av Vildsvin/Gris/Lamm
1/2 dl Honung
1/2 dl Tigersås
1/2 dl BBQ-sås
2 msk Vinäger
6 stora Rödbetor
1/2 dl Socker
1/2 dl Vatten
1 st Salladslök, strimlad
2 dl Yoghurt
3 tsk Plockad Timja
1 msk Spiskummin
  Salt och peppar
  Skalet av 1 apelsin

BEREDNING

REVBENEN
  1. Dela och koka revbenen i saltat vatten i ca 30 min, spola av och kyl ner.

  2. Gnid in revbenen med honungen, soya, tigersås, salt och peppar.

  3. Grilla dem på en grill och pensla med glacen under hela grillningstiden.

RÖDBETORNA
  1. Skär apelsinskalet i fina strimlor.

  2. Koka upp socker och vatten, lägg i skalet och koka i 1 min, låt svalna.

  3. Strimla eller skiva rödbetorna så tunt du kan, använd mandolin, osthyvel eller potatisskalare.

  4. Finstrimla salladslöken.

  5. Blanda rödbetor med den syltade apelsinen & salladslök.

  6. Smaka av med salt, peppar och lite vinäger.

SÅSEN
  1. Blanda yoghurt med plockad & hackad timjan, spiskummin, salt och peppar.

  2. Njut!

Aimpoint Wild Boar Ribs Recipe