AIMPOINT

VILTRECEPT

PULLED TURKEY

med bloody mary salsa

Aimpoint Bloody Mary Recipe

AIMPOINT VILTRECEPT

SKAPADE AV KOCK PETER J. SKOGSTRÖM

Att äta viltkött är både näringsrikt och miljövänligt. Det är kött från djur i vår naturliga närmiljö som har betat fritt och ätit björkskott, barrträd, gräs, blad och örter som är rika på mineraler. Här presenterar vi smakliga viltrecept framtagna av mästerkocken Peter Skogström.

INGREDIENSER

4 PORTIONER
1 st Kalkonlår
2 st Blekselleristjälkar
400 g Tomater i blandade färger
1 st Salladslök
2 cm Röd Chili
1/2 dl Tomatjuice
1 tsk Worcestershiresås
1 msk Vodka, kan bytas mot vatten
1 msk Citronjuice
2 msk Olivolja, extra virgin
1 msk Flytande Honung/lönnsirap
  Tabasco
  Salt & Peppar

BEREDNING

SALSAN
  1. Skölj alla grönsakerna väl.

  2. Skär ner sellerin och löken i tunna strimlor.

  3. Dela ner tomaterna i olika klyftor och storlekar.

  4. Finhacka chilin och blanda sedan samman alla ingredienserna till en härlig salsa med lite bit i.

  5. Smaka av med olivolja, citronjuice, honung och tabasco.

  6. Kolla av smaken med salt och peppar.

  7. Servera med ditt bästa grillade kalkonlår.

KALKONEN

Brässera i ugn eller i grillen tills den är mjukbakad.

Aimpoint Bloody Mary Recipe