AIMPOINT VILTRECEPT
SKAPADE AV KOCK PETER J. SKOGSTRÖM
Att äta viltkött är både näringsrikt och miljövänligt. Det är kött från djur i vår naturliga närmiljö som har betat fritt och ätit björkskott, barrträd, gräs, blad och örter som är rika på mineraler. Här presenterar vi smakliga viltrecept framtagna av mästerkocken Peter Skogström.
INGREDIENSER
4 PORTIONER
1 st | Kalkonlår |
2 st | Blekselleristjälkar |
400 g | Tomater i blandade färger |
1 st | Salladslök |
2 cm | Röd Chili |
1/2 dl | Tomatjuice |
1 tsk | Worcestershiresås |
1 msk | Vodka, kan bytas mot vatten |
1 msk | Citronjuice |
2 msk | Olivolja, extra virgin |
1 msk | Flytande Honung/lönnsirap |
Tabasco | |
Salt & Peppar |
BEREDNING
SALSAN
-
Skölj alla grönsakerna väl.
-
Skär ner sellerin och löken i tunna strimlor.
-
Dela ner tomaterna i olika klyftor och storlekar.
-
Finhacka chilin och blanda sedan samman alla ingredienserna till en härlig salsa med lite bit i.
-
Smaka av med olivolja, citronjuice, honung och tabasco.
-
Kolla av smaken med salt och peppar.
-
Servera med ditt bästa grillade kalkonlår.
KALKONEN
Brässera i ugn eller i grillen tills den är mjukbakad.
