AIMPOINT

VILTRECEPT

PARISARBURGARE

på rådjur med senapskräm & pickels

Aimpoint Roe Deer Burgers Recipe

AIMPOINT VILTRECEPT

SKAPADE AV KOCK PETER J. SKOGSTRÖM

Att äta vilt kött är både näringsrikt och miljövänligt. Det är kött från djur i vår naturliga närmiljö som har betat fritt och ätit björkskott, barrträd, gräs, blad och örter som är rika på mineraler. Här presenterar vi smakliga viltrecept framtagna av mästerkocken Peter Skogström.

INGREDIENSER

4 BURGARE
500 g Rådjursfärs
1 st Ägg
1 dl Crème Fraîche
1-2 msk Dijonsenap
4 st Surdegsbullar eller hamburgerbröd
  Sallad
  Timjan
  Salt & Peppar
  Smör att steka i

BEREDNING

  1. Blanda ihop färsen med ägget till en jämn smet och krydda med salt och peppar. Repa i lite färsk timjan.

  2. Rör ihop smeten med dijonsenapen. Smaka av med salt, peppar och ev lite honung.

  3. Stek äggen i smör.

  4. Skölj salladen.

  5. Stek eller rosta brödet och arrangera sedan parisaren med ägg, burgaren, pickels, sallad och bröd!

Aimpoint Roe Deer Burgers Recipe