AIMPOINT VILTRECEPT
SKAPADE AV KOCK PETER J. SKOGSTRÖM
Att äta viltkött är både näringsrikt och miljövänligt. Det är kött från djur i vår naturliga närmiljö som har betat fritt och ätit björkskott, barrträd, gräs, blad och örter som är rika på mineraler. Här presenterar vi smakliga viltrecept framtagna av mästerkocken Peter Skogström.
INGREDIENSER
4 PORTIONER
2 st | Harfiléer |
1 msk | Kryddblandning Rosépeppar, Grönpeppar |
Grönpeppar, Svartpeppar | |
400 g | Grön Sparris |
1 st | Schalottenlök, Hackad |
Smör, Olivolja | |
2 dl | Matlagningsolja |
10 st | Ramslök, Blad |
20 g | Bladpersilja |
1 st | Citron |
1 dl | Örtsallad |
1/2 dl | Rostade Hasselnötter |
1 dl | Färskost |
Salt och Peppar |
BEREDNING
HARFILÉ
-
Krydda haren med peppar och salt.
-
Rök den sedan på lågvärme (+50–60 grader) i 2–4 min.
-
Låt svalna.
SPARRIS
-
Ansa och dela ev. sparrisen.
-
Hacka schalottenlöken fint.
-
Värm upp smöret och oljan, lägg i sparrisen.
-
Slå på 1/2 dl vatten och sjud under lock i 2min.
-
Lyft upp och lägg på en tallrik.
RAMSLÖKSOLJA
-
Värm upp oljan till 60 grader.
-
Mixa sedan ramslöken, persilja och lite salt till en slät olja.
-
Smaka upp med lite riven citronzest och juicen.
GARNERING
Skär upp haren och arrangera med sparris, hasselnötter, färskost och ramslöken på tallrik.
