AIMPOINT

VILTRECEPT

LÄTTRÖKT HARFILÉ MED SPARRIS

HASSELNÖTTER, FÄRSKOST OCH RAMSLÖKSOLJA

Aimpoint Smoked Hare Fillet Recipe

AIMPOINT VILTRECEPT

SKAPADE AV KOCK PETER J. SKOGSTRÖM

Att äta vilt kött är både näringsrikt och miljövänligt. Det är kött från djur i vår naturliga närmiljö som har betat fritt och ätit björkskott, barrträd, gräs, blad och örter som är rika på mineraler. Här presenterar vi smakliga viltrecept framtagna av mästerkocken Peter Skogström.

INGREDIENSER

4 PORTIONER
2 st Harfiléer
1 msk Kryddblandning Rosépeppar, Grönpeppar
  Grönpeppar, Svartpeppar
400 g Grön Sparris
1 st Schalottenlök, Hackad
  Smör, Olivolja
2 dl Matlagningsolja
10 st Ramslök, Blad
20 g Bladpersilja
1 st Citron
1 dl Örtsallad
1/2 dl Rostade Hasselnötter
1 dl Förskost
  Salt och Peppar

BEREDNING

HARFILÉ
  1. Krydda haren med pepparn och salt.

  2. Rök den sedan på lågvärme (+50–60 grader) i 2–4 min.

  3. Låt svalna.

SPARRIS
  1. Ansa och eventuellt dela sparrisen.

  2. Hacka schalottenlöken fint.

  3. Värm upp smöret och oljan, lägg i sparrisen.

  4. Slå på 1/2 dl vatten och sjud under lock i 2min.

  5. Lyft upp och lägg på en tallrik.

RAMSLÖKSOLJA
  1. Värm upp oljan till 60 grader.

  2. Mixa sedan ramslöken, persilja och lite salt till en slät olja.

  3. Smaka upp med lite riven citronzest och juicen.

GARNERING

Skär upp haren och arrangera med sparris, hasselnötter, färskost och ramslöken på tallrik.

Aimpoint Smoked Hare Fillet Recipe