AIMPOINT VILTRECEPT
SKAPADE AV KOCK PETER J. SKOGSTRÖM
Att äta viltkött är både näringsrikt och miljövänligt. Det är kött från djur i vår naturliga närmiljö som har betat fritt och ätit björkskott, barrträd, gräs, blad och örter som är rika på mineraler. Här presenterar vi smakliga viltrecept framtagna av mästerkocken Peter Skogström.
INGREDIENSER
4 PORTIONER
700 g | Grytbitar av vildsvin (karré eller bog) |
3 msk | Tomatpuré |
4 dl | Rödvin |
1 l | Buljong |
8 st | Lagerblad |
4 st | Timjankvistar |
1 st | Vitlöksklyfta, hel |
10 st | Enbär |
2 st | Schalottenlökar, skivad |
1 dl | Russin |
15 st | Torkade Aprikoser |
1 dl | Rostad mandel |
1 dl | Mixade örter |
BEREDNING
-
Tärna ner köttet i 2-3 cm stora bitar och bryn i smör, krydda med salt och peppar.
-
Tillsätt tomatpurén, vin och buljong och låt det koka upp och skumma av. Om ni har en tryckkokare så kan ni använda den. Det kommer spara tid och ni får en fantastiskt mustig och fin gryta.
-
Lägg i lagerblad, timjan, enbär och vitlök och koka i tryckkokaren i ca 35 min, eller om ni använder en vanlig gryta, låt det koka på låg värme i ca 2 tim.
-
Fräs upp löken tillsammans med mandel, aprikoser och russin. Lägg allt i grytan tillsammans med potatisen som delats i mindre bitar.
-
Koka i 5 min och avsluta med att vända i örterna, red ev. av med maizena och krydda med salt och peppar.
SERVERA MED
Kokt potatis med skal.
