16 tips & råd

Undvik att bli lurad av falska/kopierade produkter

Aimpoint uppmanar sina kunder att vara uppmärksamma på förekomsten av förfalskade Aimpoint® produkter. 

Förfalskningar har blivit allt mer förekommande på auktionssidor på Internet. Dessa falska produkter kan till det yttre vara väldigt lika originalprodukter, vilket försvårar för köparen att lätt identifiera dem som lågkvalitativa förfalskningar med otillräcklig teknologi.

Även det registrerade varumärket på produkterna är kopierat vilket gör det extra svårt att identifiera om det är genuint eller förfalskat.

Om produkten inte är märkt med vår logotyp, kan du vara säker på att det är en kopia. Läser och följer du våra 16 tips och råd, så minimerar du risken att råka ut för en förfalskad produkt.

16 tips & råd

1.   Bästa skyddet mot förfalskningar är att endast handla från en auktoriserd Aimpoint® återförsäljare. Våra återförsäljare finns listade här.

2.   Många kunder som har köpt förfalskade produkter har råkat ut för oseriösa auktionsförsäljare på Internet. Köp därför bara från Aimpoint återförsäljare. Aimpoint produkter som säljs till attraktiva priser på webbsidor som har sitt ursprung i asiatiska länder är förfalskningar.

3.    Köper du en Aimpoint produkt utan dess orginal kartong och manual, så ökar risken att du köper en förfalskad produkt.

4.   Om priset verkar för bra för att vara sant, är det troligtvis det, och du bör vara mycket försiktig.

5.   Försöker försäljaren förklara att hon eller han säljer produkten till fyndpris, för att hon eller han har "vunnit produkten" i en tävling eller utlottning, eller för att det var "en gåva" som han eller hon inte behöver? Säljare till förfalskade Aimpoint® produkter på Internet använder ofta dessa anledningar för att övertyga sina köpare.

6.   Aimpoint® produkter har alltid ett serienummer ingraverat på sidan eller på undersidan. Tyvärr finns det också ett flertal kopior märkta med falska serienummer. Känner du dig tveksam, kontakta din auktoriserade Aimpoint-återförsäljare eller Aimpoints kundtjänst.

7.   Har linsskyddet Aimpoints logo gjuten på framsidan? Om svaret är "nej", är det förmodligen en förfalskning.

8.   Batteriets livslängd mäts i år på äkta Aimpoint® sikten, så om batteriet i siktet bara räcker ett par timmar eller dagar, är det förmodligen en förfalskning.

9.   Om Aimpoint® siktet inte håller sin skottställning, då är det förmodligen en förfalskning.

10.   Klarar inte Aimpoint® produkten falltester eller häftiga stötar, är det förmodligen en förfalskning.

11.   Klarar inte Aimpoint®  produkten rekylen vid användning på pistoler och revolvrar, är det förmodligen en förfalskning.

12.   Förfalskade produkter är ofta utrustade med lågkvalitetsbatterier, eller kan behöva mer än ett batteri för att fungera.

13.   Har du tillgång till produkten före köpet, så gör gärna en jämförelse med en äkta Aimpoint® produkt. Många förfalskningar upptäcks vid en direkt jämförelse.

14.   Om justeringsratten för intensitet på siktet inte ger ifrån sig distinkta klick mellan varje steg, är det en förfalskning.

15.   Om punkten i ditt sikte inte är röd, eller om den har en annan retikel än en enda rödfärgad punkt, är det en förfalskning. Se upp för alla sikten som har en grönfärgad punkt eller de som kan byta retikel.

16.   Om du har några som helst tvivel kring äktheten på en Aimpoint®produkt, köp den inte! Kontakta Aimpoints kundtjänst för att få information kring autoriserade återförsäljare.