VÅR HISTORIA

AIMPOINT AB

KVALITETSOPTIK MED SVENSKT URSPRUNG

About Us Aimpoint The Red Dot Sight Originator

NÅGRA ORD FRÅN VÅR OPERATIVA CHEF

Företaget Aimpoint grundades i Sverige för mer än 45 år sedan. Under alla dessa år har vi haft nära samarbete med erfarna jägare och prickskyttar samt professionella användare runt om i världen för att förbättra vår teknik för rödpunktsikten.

Våra kunder litar på våra produkter eftersom Aimpoint®-varumärket står bakom dem.
Vi vill att Aimpoint® ska vara VARUMÄRKET som folk tänker på när de tänker på rödpunktsikten. Vi älskar utmaningar – och efter att ha levererat innovativa produkter av högsta kvalitet till marknaden i över fyra decennier är det inte något vi bara säger.

Aimpoint är verkligen en anmärkningsvärd framgångssaga – och det tackar vi alla våra hårt arbetande medarbetare, våra leverantörer och våra uppskattande kunder för. Vi tackar er för ert engagemang och kontinuerliga stöd.

Sedan 1975 har vi följt vår vision och gjort enorma framsteg. Och vi tänker inte sluta nu. Det finns alltid utrymme för innovation, initiativ och förbättring, och jag ser fram emot vår fortsatta resa tillsammans! Vänta bara tills du ser vad vi gör härnäst.

För dig som ännu inte har använt våra produkter ser vi fram emot att visa dig hur Aimpoint® sikten förbättrar ditt skytte.

A man with a gun
Lennart Ljungfelt
VD

VÅRA FÖRSTA 45 ÅR

Aimpoint är den erkända globala ledaren och upphovsmannen till tekniken för rödpunktsikten. Det hela började 1974, då en svensk sportskytt och jägare försökte förbättra sin träffsäkerhet på rörliga mål.

Med ekonomisk hjälp av entreprenören Gunnar Sandberg började han utveckla ett elektroniskt rödpunktsikte och 1975 grundades Aimpoint AB.

Det ursprungliga Aimpoint® siktet utformades för jägare och sportskyttar. I början av 90-talet började brottsbekämpande polis och militära användare förstå hur rödpunktsiktestekniken kunde förbättra snabbheten och exaktheten inom deras verksamhetsområden.

1997 undertecknade vi det första kontraktet med den amerikanska armén om att leverera 100 000 Aimpoint CompM-sikten. Dessa sikten är även kända som M68CCO och har kontinuerligt förbättrats, och hittills har över 1 miljon enheter levererats till USA:s armé och flygvapen. Numera använder de flesta Nato-länder och många polisenheter och specialteamförband över hela världen Aimpoints sikten.

Vi har två produktionsanläggningar, en i Malmö och en i Gällivare. Produktionen uppfyller högsta kvalitetsstandard och Aimpoint är certifierat enligt ISO 9001:2015.

Under våra mer än 45 års nära samarbete med erfarna jägare och prickskyttar samt professionella användare runt om i världen har Aimpoints elektroniska rödpunktsikte revolutionerat skjuttekniken på korta till mellanlånga avstånd med rörliga mål och blivit det främsta valet för tillförlitlighet, hållbarhet och prestanda.

Miljontals jägare, sportskytteentusiaster, polis och militär personal använder Aimpoints rödpunktsikten.

Aimpoint Electronic - Lanserad 1975
Det första elektroniska rödpunktsiktet i världen.
Gamla gubben 45 years
mp 13609 mission

VÅRT UPPDRAG

Varje dag strävar vi efter att ge jägare, sportskyttar och professionella användare det bästa siktet i världen.

  • Tekniskt överlägsen – men lätt att använda.
  • Fungerar alltid – även under de tuffaste förhållandena.
  • Helt enkelt det snabbaste och enklaste sättet att sikta – oavsett skjutvapen.

VÅRA KÄRNVÄRDEN

Under de senaste fyra decennierna har vi haft en tydlig vision om vad vi kan erbjuda.
Enligt oss har vi utvecklat och producerat marknadens bästa rödpunktsikten, och intervjuer och undersökningar har bekräftat att KVALITET både är det som utmärker våra tre kärnvärden och bildar förutsättningarna för dem.

Core values performance

PRESTANDA

Aimpoint står för högsta kvalitet i allt vi gör. Ett företag av högsta kvalitet presterar alltid. Vårt mål är att alltid leverera enligt våra kunders krav. Det gör vi genom att skapa arbetsförhållanden där alla kan ta ansvar för sitt arbete, så att varje uppgift utförs i rätt tid, på rätt sätt, och levererar bästa kvalitet. Vi har utvecklat och producerat rödpunktsikten av högsta kvalitet sedan 1975, och det kommer vi att fortsätta med. När vi gör misstag lär vi oss av dem. Vi strävar ständigt efter att bli bättre.

MSM Aimpoint 001-134 core values innovation

ENGAGEMANG

Våra kunder är grunden för vår existens. Vi ville skapa lojala kunder genom att bygga varaktiga relationer. Vårt mål är att göra varje kund till ambassadör för vårt varumärke och våra produkter. Det är bara möjligt med Aimpoint-medarbetare som känner sig engagerade, intresserar sig för sina arbetsuppgifter och är stolta över vårt företag. Det är så vi når våra mål – tillsammans.

Core values commitment

INNOVATION

Aimpoint uppfann det elektroniska rödpunktsiktet 1975 och har sedan dess lett utvecklingen inom elektroniska rödpunktsikten. Vi strävar efter att förbli nummer ett på det området. Vi strävar ständigt efter att omdefiniera standarden för excellens i allt vi gör. Därför är vi öppna för idéer som utmanar de konventionella åsikterna och driver innovation – oavsett varifrån idéerna kommer. Den enda konstanten i livet är förändring och vi anser att vi, för att förbli relevanta, ständigt måste bli bättre med förändrade behov.

REFERENSER

Aimpoint® rödpunktsikten är betrodda av många militära och brottsbekämpande polisorganisationer över hela världen. Dessa organisationer har testat och godkänt användningen av Aimpoint-produkter i årtionden. Micro-serien, Comp-serien, Acro-sikten och Patrol Rifle Optic-sikten används idag av många organisationer över hela världen.

Aimpoint-30 references
Aimpoint Comp Series CompM4