Lättrökt Harfilé med Sparris

Lättrökt Harfilé med sparris hasselnötter, färskost och ramslöksolja 4 portioner

Ingredienser:

2 stHarfiléer
1 mskKryddblandning Rosépeppar, Grönpeppar
Grönpeppar, Svartpeppar
400 gGrön Sparris
1 stSchalottenlök, Hackad
Smör, Olivolja
2 dlMatlagningsolja
10 stRamslök, Blad
20 gBladpersilja
1 stCitron
1 dlÖrtsallad
1/2 dlRostade Hasselnötter
1 dlFörskost
Salt och Peppar

Garnering:

Skär upp haren och arrangera med sparris, hasselnötter, färskost och ramslöken på tallrik.

Beredning

Harfilé:
  1. Krydda haren med pepparn och salt.
  2. Rök den sedan på lågvärme (+50–60 grader) i 2–4 min.
  3. Låt svalna.
Sparris:
  1. Ansa och eventuellt dela sparrisen.
  2. Hacka schalottenlöken fint.
  3. Värm upp smöret och oljan, lägg i sparrisen.
  4. Slå på 1/2 dl vatten och sjud under lock i 2min.
  5. Lyft upp och lägg på en tallrik.
Ramslöksolja:
  1. Värm upp oljan till 60 grader
  2. Mixa sedan ramslöken, persilja och lite salt till en slät olja.
  3. Smaka upp med lite riven citronzest och juicen.