Vildsvinskarré i spicy tortilla

Nattbakad vildsvinskarré i spicy tortilla 4 portioner

Ingredienser

700 g Vildsvinskarré eller bog
2 dl vitt eller rött vin
2 dl Soya,japansk
4 st Timjankvistar
1 st solovitlök
½ st röd chili
2 msk hackad färsk ingefära
2 msk rökt paprika
1 dl Aprikoser,strimlad
2 st schalottenlök,strimlad
Tortilla bröd,små
babygemsal
Srirachamajjo
Avokado, Blekselleri,Rödlök
Persilja,syrad grädde

Beredning

  1. Bryn köttet i smör tillsammans med salt och peppar, lök, chili, aprikoser, vin, kryddor och tillsätt vin och soja.

  2. Sätt in i ugnen på 85-90 grader under lock över natten ca 10 tim.

  3. Ta upp köttet, plocka upp det och dra sönder i trådar.

  4. Reducera eventuellt ner buljongen och smaka av med lite vinäger, smör och övriga kryddor.

  5. Strimla och hacka ner grönsakerna i lämpliga bitar.

  6. Arrangera sedan allt på tortilla brödet tillsammans med syrad grädde, avokado, koriander, rödlök, blekselleri och Srirachamajjo