- Mixa rågbröd grovt,mortla kryddorna grovt
- Stek brödet krispigt i en stekpanna med smör och kryddor. Smaka av med salt.
- Arrangera på tallrik och garnera med hyvlade champinjoner,frittad lök och krasse
400 g | Älg,typ innanlår/högrev |
3 msk | olivolja |
2 st | morötter, gärna färgglada |
1 st | rödlök |
2 msk | vitvinsvinäger |
1 msk | olivolja,fruktig |
200 g | rågbröd |
50 g | smör |
1 tsk | chili flakes |
1 tsk | oregano |
1 tsk | rosépeppar |
1 st | jalapeño |
1 | äggula |
2 tsk | Dijonsenap |
1,5 dl | matolja |
1 msk | vinäger |
100 g | hyvlade skogschampinjoner |
friterad lök | |
smörgås krasse | |
salt & peppar | |
zest från 1 citron |
Hacka upp köttet i små bitar eller mal det i köttkvarn
Lägg det direkt på en planka/tallrik. Krydda med salt,peppar,citronzest och olivolja
Hyvla eller skiva morötterna tunt,finstrimla löken och vänd med vinäger,olja,salt och peppar
Låt ligga och dra i minst 5 min,arrangera sedan på köttet