Revbensspjäll av vildsvin

Revbensspjäll av Vildsvin med Rödbeta,syltad Apelsin och Timjansyoghurt 4 portioner

Ingredienser

1 st sida av Revben av Vildsvin/Gris/Lamm
1/2 dl Honung
1/2 dl Tigersås
1/2 dl BBQ-sås
2 msk Vinäger
6 stora Rödbetor
1/2 dl Socker
1/2 dl Vatten
1 st Salladslök,strimlad
2dl Yoghurt
3 tsk Plockad Timja
1 msk Spiskummin
Salt och peppar
Skalet av 1 apelsin

Beredning

Revbenen
  1. Dela och koka revbenen i saltat vatten i ca 30 min, spola av och kyl ner

  2. Gnid in revbenen med honungen, soya, tigersås, salt och peppar

  3. Grilla dem på en grill och pensla med glacen under hela grillningstiden

Rödbetorna
  1. Skär apelsinskalet i fina strimlor.

  2. Koka upp socker och vatten, lägg i skalet och koka i 1min, låt svalna.

  3. Strimla eller skiva rödbetorna så tunt du kan, använd mandolin, osthyvel eller potatisskalare.

  4. Finstrimla salladslöken.

  5. Blanda rödbetor med den syltade apelsinen & salladslök

  6.  Smaka av med salt, peppar och lite vinäger.

Såsen
  1. Blanda yoghurt med plockad & hackad timjan, spiskummin, salt och peppar.

  2. Njut!