KIKARSIKTEN VS

RÖDPUNKTSIKTEN

OÖVERRÄFFAD TILLFÖRLITLIGHET

Aimpoint red dot Sight

PARALLAXFRIA

Aimpoint sikten är parallaxfria vilket innebär att punkten förblir i linje med pipan oavsett vilken vinkel ditt öga har i förhållande till siktet. Därför behöver användaren aldrig oroa sig över att punkten inte skulle vara centrerad i siktet. Riktpunkten och träffpunkten sammanfaller alltid.

Du lätt kan enkelt placera punkten på målet utan att hindras av dåliga ljusförhållanden eller snabba situationer.

Den konventionella lins som används i de flesta rödpunktsikten ger en vinklad spegelbild, där punkten inte är centrerad på linsen. Ju längre från linsen centrumpunkten befinner sig, desto större avvikelse från den optiska axeln. I sådana fall kan riktpunkten och träffpunkten aldrig vara samma.

Ritning utan parallax
Ritning som visar ett sikte utan parallax
Ritning med parallax
Ritning som visar ett sikte med parallax

ALLA FÖRHÅLLANDEN – ÖVERALLT

Aimpoint sikten fungerar i alla ljusförhållanden, från skogens mörker innan gryningen till det starka solljuset i bergen. Vissa modeller är helt vattentäta, andra kan sänkas ned till 45 meter. Så du behöver aldrig bekymra dig om regn eller snö.

Aimpoint sikten utvecklas och testas för att användas i alla väderförhållanden, från temperaturer långt under noll grader i arktiska trakter till tropikernas hetta och höga luftfuktighet.

PÅ ALLA TYPER AV VAPEN

Ditt Aimpoint sikte lämpar sig lika bra på din studsare för olika vilt som på ditt kombivapen. En slugbössa eller en ren hagelbössa fungerar lika så.

FLERA ÅRS ANVÄNDNING PÅ ETT BATTERI

Det var vi som tog fram det första rödpunktsiktet 1975, så varje Aimpoint sikte har över 40 års avancerat utvecklingsarbete bakom sig.

Aimpoint Advanced Circuit Efficiency Technology kombinerar vår överlägsna precision och användarvänlighet med extremt låg energiförbrukning för att maximera batteritiden.

ACET sikten kan hålla för upp till 80.000 timmar (över 8 år) av konstant användning på ett enda batteri. Det är flera år mer än konkurrerande sikten, på samma inställningar.

ANVÄNDARVÄNLIGT

Aimpoint sikten är extremt användarvänliga.

Justering av ljusets intensitet går snabbt och enkelt med hjälp av ett mekaniskt vred eller digitala tryckknappar, samtidigt som du siktar på målet.

Våra vred och tryckknappar påverkas inte av låga temperaturer och kan enkelt användas oavsett om du bär handskar.

MILJÖMEDVETENHET

Inom Aimpoint är vi mycket stolta över att varken radioaktiva eller andra farliga material används i våra sikten.

Intertek logo

QUALITY

Aimpoint AB är certifierat enligt ISO 9001:2015. Tillverkningsmiljön hos Aimpoint liknar ett laboratorium, med högutbildade experter som bygger rödpunktsikten för hand, med hjälp av optisk och mekanisk produktionsutrustning.

Varje sikte monteras för hand på en av våra två avancerade produktionsanläggningar i Sverige, får ett unikt serienummer och genomgår omfattande tester och kvalitetskontroller under tillverkningsprocessen.

Aimpoint customers end users BB 2019

VÅRA KRÄVANDE KUNDER

RÖDPUNKTSSIKTEN FÖR FRITIDSSKYTTAR OCH PROFESSIONELL ANVÄNDNING

MILITÄR OCH POLIS

Militära och polisiära elitstyrkor över hela världen har under mer än 20 år använt sikten från Aimpoint.
År 1997 placerade den amerikanska armén världens första beställning gällande rödpunktsikten hos Aimpoint.

  • USA:s armé
  • USA:s flygvapen
  • USA:s SOCOM
  • Franska armén
  • Svenska armén
  • Italienska armén
  • Danska armén
  • Finska armén
  • Norska armén
  • Holländska armén

SPORT SKYTARE

De bästa internationella konkurrenskraftiga pistolskyttarna litar på noggrannheten hos dessa robusta precisionsinstrument för att hålla dem högst upp.

JÄGARE

I mer än 40 år har Aimpoint® sevärdheter använts av jägare för att ta praktiskt taget alla typer av vilt från Cape Buffalo i Afrika till Kodiak Bear i Alaska.