AIMPOINT®
RÖDPUNKTSIKTEN

FÖRSTAHANDSVALET BLAND RÖDPUNKTSIKTEN

Support Aimpoint Red Dot Sight

VAD ÄR ETT RÖDUNKTS SIKTE OCH HUR FUNGERAR DET?

RÖDUNKTSSIKTE TEKNOLOGIN

Teknologin bakom rödpunktsiktet innebär att skytten kan göra det som faller sig naturligt – hålla båda ögonen öppna och fokusera på målet. När skytten fokuserar på målet registrerar hjärnan automatiskt rödpunkten genom siktet.

Skytten kan snabbt placera den röda punkten på målet, utan att släppa fokus ifrån det. Där den röda punkten befinner sig kommer du också att träffa. Så länge du har nollställt korrekt behöver du inte centrera punkten i siktet. Det gör att du snabbt hittar målet. Det är denna kombination av snabbhet och precision som gör att det är förstahandsvalet för både nybörjare och erfarna skyttar.

Rödpunktsikten från Aimpoint görs utan förstoring och utan optisk förvrängning. I ett rödpunktsikte projiceras inte punkten på målet, den ses bara inne i siktet och bara av skytten.

Rödpunktsiktet använder en lysdiod (LED) som är helt säker för ögat, till skillnad från ett lasersikte som skapar en riktpunkt med en laser, som kan skada dina ögon.

Rödpunkten finns i olika storlekar och mäts i MOA (vinkelminuter).

Läs om användningsområden för olika MOA storlekar >>

RÖDPUNKTSIKTEN VS FÖRSTORANDE SIKTEN OCH ANNAN OPTIK

Aimpoint Red Dot Sight

Det finns ett flertal typer av optik på marknaden. För snabbhet och precision är rödpunktsiktet överlägset kornsikten och förstorande sikten på flera sätt.

Bild som visar kornsiktet med främre och bakre siktet linjerade

KORNSIKTEN:

Med kornsikten måste skytten linjera det bakre siktet med det främre, vilket kan göra att tiden för att hitta målet förlängas.

Bild som visar den begränsade uppsikten av omgivningen som ett kikarsikte medför

FÖRSTORANDE SIKTEN:

Med ett förstorande sikte behöver du stänga ena ögat för att hitta målet, och därmed får du en sämre översikt av omgivningen.

Bild som visar ett rådjur genom ett Aimpoint sikte

RÖDPUNKTSSIKTE:

Upprepade tester har visat att rödpunkten är det riktmedel som snabbast hittar målet och ökar träffsäkerheten mest vid rörliga mål. Rödpunktssiktet gör att du kan bibehålla fokus på målet. Att skjuta med båda ögonen öppna innebär att du alltid är medveten om vad som händer omkring dig.